Ziua europeana a limbilor

Ziua europeană a limbilor moderne este o manifestare care celebrează anual diversitatea lingvistică, multilingvismul şi învățarea limbilor străine. Principalul obiectiv al acestei  manifestări este acela de a atrage atenţiacopiilor asupra importanţei învățării limbilor străine şi să îi sensibilizeze cu privire la existenţa şi valoarea tuturor limbilor vorbite în Europa.

Elevii şcolii gimnaziale Dalga-Gară au sărbătorit pe 26 septembrie ZiuaEuropeană a Limbilor Moderne prin participarea la numeroase activităţi organizate precum: ateliere de lucru, au cântat cântece în limba engleză şi franceză, au rostit saluturi în diferite limbi, au recitat poezii.

Prin această activitate se urmărește promovarea interesului față de limbile străine și față de învățarea acestora, descoperirea unor culturi noi, posibilitatea de a căpăta o perspectivă diferită asupra lumii și de a-i înțelege mai bine pe cei din jur. De asemenea, este sărbătorită și bogata moștenire de culturi și tradiții, o expresie vie a tuturor limbilor Europei. Activitatea a fost desfăşurata sub îndrumarea profesorilor Petruta Sima si Claudia Dogaru.

A consemnat Prof. Petruța Sima

Abonati-va la newsletter si veti fi la curent cu ultimele stiri.

Mesaj rapid


Online acum

Avem 16 vizitatori și niciun membru online